Bundt aromat cu nuci, mere si pere
Vali a venit acasa! Dap, fratele ratacitor care nu a mai dat prin tara de vreo 2 ani a ajuns, intr-un final si la noi acasa :). Pentru a sarbatori asa eveniment marcant, trebuia sa fac ceva cu totul deosebit, nutty, if you like.
In acelasi timp, as fi vrut ceva care sa spuna "casa, familie, cald", arome cuminti si gusturi simple. M-am gandit la mere, pere si am dat prin camara mamei de un amestec de nuci care se cereau folosite.
Forma de bundt se preta foarte bine prajituricii un pic tomnatice, de asta data, asa ca iata-ma folosind-o pentru a doua oara cu succes mai mare decat favorita mea personala cu ciocolata.
Nu ma asteptam, dar a fost un hit si se cere cu siguranta repetata (de n-ar fi atatea de incercat...).
Bundt-ul asta e surprinzator de usor (are iaurt :)) si nu prea dulce. E o combinatie personala din 3 retete gasite prin bloguri de peste mari, dar, una reusita, cu siguranta.
12 portii
Timp de preparare: 1 h 15 min
Ingrediente
- 1/2 cana merisor uscat (sau stafide)
- 2 cani faina
- praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurite cuisoare
- 1 cana zahar brun
- 150 g iaurt simplu
- 100 g unt
- 3 oua
- 1 lingurita vanilie
- 1 para
- 2 mere
- 1 cana nuci diverse
- sare
Merisorul sau stafidele se lasa in apa calduta cu rom timp de 1 ora pentru a se umfla si a prinde arome nebanuit de intense. | ||||||
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sare. Se adauga zahar, unt, ouale, iaurtul si vanilie. Se mixeaza tot aproximativ 3 minute. La sfarsit, li se alatura merele si para taiate cuburi si merisorul scurs bine si nucile de orice fel (eu am avut Macadamia, nuci obisnuite, alune de padure, migdale si caju - dar, orice varianta e foarte potrivita). | ||||||
Se coace aproximativ o ora in forma unsa cu unt si tapetata cu faina (puteti folosi orice forma, bundt-ul meu e un moft).Se raceste vreo 10 minute in forma si complet pe un platou. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu