Dupa o copioasa cina de 8 Martie intarziat, era nevoie de o ora de gimnastica sau un tur de parc cu siguranta.... Am ales totusi varianta mult mai usoara: un desert light ;)
Am achizitionat formele de minisufleu pe care le tot cautam de ceva vreme si nu apucasem sa le testez defel. Un pranz foarte usor si doar 6 oameni la masa: ocazia perfect sa incerc fortele cuptorului si pe cea mai delicata dintre variantele posibile de prajiturica...un sufleu.
Sufleul ne-a fost transmis de catre rafinatii francezi si reprezinta testul suprem pentru bucatarul cu veleitati artistice. Creaturile astea sunt fiinte firave si tare simandicoase. Se cer dichisite, vor tandrete si multa atentie. Te obliga sa tratezi cu maxima consideratie totul: de la temperatura din camera, la gradele la care trebuie sa mentii ingredintele, la materialul vaselor in care pregatesti domnitele. Mi-a fost un pic teama de testul cuptorului, dar, pentru inceput, cred ca e acceptabil.
Minisufleurile de caise au iesit asa cum le asteptam: fine si subtile, aproape rusinate sa iasa din cuptor si tare timide in a se inalta semet. Se servesc fierbinti cu multa grija si un vin rafinat. Sunt spectaculoase atunci cand se aduc la masa, dar se cer pregatite pentru un numar mic de musafiri si trebuie sincronizate pentru a fi servite in momentul in care sunt scoase din cuptor.
In rest, e poveste....
Si acum sa va povestesc cum se pregatesc.
Minisufleuri de caise
Pentru 6 portii
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
1 conserva caise
2 oua
250 g branza dulce
50 g unt
2 linguri de zahar
1 lingura gris
Mod de preparare:
1. Se scurg caisele de sucul din compot si se taie cubulete.
Se impart in mod egal in formele de minisufleu unse cu unt si tapetate cu gris.
2. Se amesteca galbenusul de ou cu branza de vaci, untul topit si racit, zaharul si grisul.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare si se omogenizeaza foarte usor in amestecul de branza.
3. Totul se imparte, in mod egal, peste caise si se niveleaza usor.
Minisufleurile se coc timp de 30 minute obligatoriu fara a deschide usa cuptorului...altfel, mimozele dau inapoi :)
Bon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu