marți, 17 aprilie 2012

Sunday morning indulgence

French toast cu unt de arahide si sos de capsune

          Francezii ii spun "pain perdu" ("paine pierduta" pentru profani), englezii si americanii "French toast", mama "paine cu ou si lapte pe care o facem cand erati mici si nu stiam ce sa va mai dau ca imi mancati urechile", eu...."rasfat de duminica dimineata cand tocmai ai cumparat primele capsune".
        Ideea asta a pornit de la niste fotografii de vis de pe foodgawker si din dorinta de a o rasfata putin pe Elena intr-o duminica dimineata in care trebuia sa plece la munca :(
        Sandwichul (pentru ca asta este de fapt) poate fi considerat usor o prajitura, poate fi pregatit in cate portii doriti si este delicios de simplu.



Ingrediente pentru 2 persoane:
4 felii de paine toast (aici puteti varia cu felii de cozonac pentru decadenta)
1/2 pahar lapte
1 ou
2 linguri unt de arahide
1 lingura zahar farin
vanilie
250 g capsune
1 lingurita de miere

Tot ce trebuie sa faceti este sa bateti bine oul cu lapte si zahar si sa adaugati vanilie. Faceti 2 sandwichuri cu unt de arahide (la care puteti renunta, daca nu va place, sau inlocui cu Nutella) si le inmuiati bine in amestecul de ou. Ambele se prajesc in cate o lingurita de unt aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Capsunele taiate cuburi se amesteca un o lingurita de miere si se scad putin pe foc mic (le puteti baga si la microunde 30 secunde). Sosul obtinut se toarna peste paine si totul se serveste cald alaturi de o cana mare de lapte dulce.

Ideea rapida pentru ultimele felii de toast din pachet.


Un comentariu: